Terug naar homepage


Persbericht - Download als PDF

Kopen.nl geveild voor 47.000 euro

ASTEN, woensdag 12 juli 2017

De curatoren van Macintosh, bekend van o.a. Scapino en Dolcis, hebben een reeks domeinnamen en merkrechten van het failliete modeconcern geveild. De absolute topper van de veiling, de domeinnaam Kopen.nl, ging onder de hamer voor 47.000 euro.

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van Kopen.nl is YoungMinded. YoungMinded ontwikkelt en exploiteert online concepten zoals GSMacties.nl, een vergelijkingssite voor mobiele telefoons en abonnementen. Ruud Martens, eigenaar van YoungMinded: “We zijn ontzettend blij dat we eigenaar zijn geworden van dit absolute topdomein. Met GSMacties.nl zijn we al 10 jaar succesvol actief in de vergelijkingswereld. Met Kopen.nl kunnen we onze expertise toepassen op een breder segment.”

De veiling

Hoewel de veiling bijna 3 weken duurde, bleef het lang rustig met biedingen op Kopen.nl. In het laatste uur voor het sluiten van de veiling schoot de prijs echter omhoog van 10.000 naar uiteindelijk 40.200 euro, exclusief veilingkosten en BTW. Inclusief de veilingkosten van maar liefst 17% komt de prijs voor Kopen.nl net boven de 47.000 euro. “Het lijkt een fors bedrag, maar de waarde van een dergelijke naam is enorm. Iedere Nederlander kent het woord ‘kopen’ en gebruikt het woord volop in het spraakgebruik. Dit maakt het eenvoudiger om van ‘Kopen.nl’ een herkenbaar merk te creëren. Daarnaast wordt de term ‘kopen’ dagelijks erg vaak ingetypt als zoekopdracht in zoekmachines, zoals ‘telefoon kopen’, ‘tv kopen’ of ‘auto kopen’. Maandelijks gaat het zelfs om miljoenen zoekopdrachten. Al met al een prima prijs voor Kopen.nl.”

Serieuze concurrent

Gezien de activiteiten van YoungMinded ligt het voor de hand dat Kopen.nl een vergelijkingssite wordt. “Kopen.nl zal inderdaad een vergelijkingssite worden. De eerste versie zal wellicht nog vrij compact zijn wat betreft productcategorieën en functies. In de loop van de tijd willen we ons gaan onderscheiden met behulp van unieke en slimme functies die onze bezoekers op gebruikersvriendelijke wijze helpen bij het maken van de juiste aankoopkeuzes. Bij GSMacties.nl merken we dat we hiermee het verschil kunnen maken ten opzichte van concurrenten.”

Op termijn wil Kopen.nl een serieuze concurrent worden van de huidige grote vergelijkingssites, waarbij het de ambitie is om onder consumenten de meest gewaardeerde vergelijkingssite te worden.

Google Shopping

Google heeft onlangs een recordboete van 2,42 miljard euro opgelegd gekregen voor het misbruiken van haar machtspositie. Google trekt haar eigen vergelijkingsdienst Shopping voor ten opzichte van andere diensten en dat moet Google gaan wijzigen. "Zowel voor vergelijkingssites als voor consumenten is dit goed nieuws. Doordat vergelijkingssites weer meer bezoekers zullen gaan ontvangen, ontstaat er een gezondere markt waarin meerdere spelers actief kunnen zijn. Meer bezoekers betekent meer mogelijkheden voor vergelijkingssites om hun diensten doorlopend te blijven ontwikkelen. De consument is vervolgens degene die hiervan profiteert."

Wanneer Kopen.nl online zal gaan is nog niet bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dit gemeld op www.kopen.nl.